Eerst opruimen en dan gaan leven!

Mijn eigen werkelijkheid was erg klein, vervuild maar vertrouwd, het ging allemaal best zo.
De echte wereld klopte op een gegeven moment toch aan en het was duidelijk dat mijn werkelijkheid niet meer met de waarheid door een deur kon.

Hulp gezocht en gekregen vanuit vele, soms onverwachte, hoeken waaronder Tanja. Zij leidde mij door mijn rotzooi heen en samen pakten we elke ruimte een voor een aan. In een paar weken was het huis redelijk opgeruimd.

Ik had het voordeel dat er nieuwe spullen konden komen en met hulp van vrienden en Tanja heb ik nu een zo goed als nieuw huis. Opruimen is een ding. Het volhouden is een tweede. Hierbij hielp Tanja mij ook met de volgende stappen: naar buiten. Nieuwe activiteiten zoeken, volhouden, leef je eigen leven.

Vakantie, vrijwilligerswerk, je eigen beslissingen begrijpen en niet bang zijn voor een terugval.

Bedankt,

Bas, 51 jaar