Eerst ordenen, dán klussen

Wij hebben een ouder huis gekocht kortgeleden. Er moest van alles gesloopt, opgeknapt en geverfd worden. Tanja, een lieve vriendin, kwam ons samen met haar man een paar keer helpen.

Ons huis heeft ook een bijkeuken met aanrecht, kastjes enzovoort. In de tijd van het klussen was dit een plek voor mij om nog een beetje orde in de chaos te houden, zoals brood en beleg, de nodige boodschappen en mijn verfspullen…

Ik vroeg Tanja of ze in deze bijkeuken een kast wilde helpen verven. Maar Tanja vroeg aan mij of ze eerst mocht opruimen..!  Terwijl ik dacht dat het best geordend was (vergeleken met de rest van de chaos in en om het huis). Oké, prima Tanja, ga maar aan de gang!

Binnen no-time had ze alle dingen die aanwezig waren, en dat was nogal wat zo door elkaar heen, geordend. Brood bij beleg, verf en kwasten en alles wat bij verven hoort bij elkaar,

Koffie bij koek… Alles kreeg een plekje.

Er zat logica in! Zelf gunde ik me daar geen tijd voor, en dacht: ach, het duurt maar een week of vier…

Maar wat een heerlijkheid. Als je eenmaal weet waar de dingen liggen, scheelt je dat een hoop tijd! Tanja heeft hier echt gevoel voor en ze weet van doorpakken, juist bij een ander!

 

Anoniem, 57 jaar, laborant