FaceTime met Anna

Interview

‘Hoe vind je het om via FaceTime op te ruimen?
Het helpt wel. Zonder dat was er nu niks gebeurd in deze coronatijd. Toch vind ik het wel intensiever en afstandelijker om op deze manier op te ruimen. Ook is het wat spannender. Ik hou toch wel meer van direct contact waarbij je elkaar beter kunt pijlen.

 

Wat voor soort klussen heb je via FaceTime opgepakt?
Opruimklussen en ook administratieve dingen uitzoeken.

 

Kun je vertellen hoe het in z’n werk gaat?
Ja, Tanja stelt me helpende vragen (bv ‘Wat is je focusplek?’) en dan praten we erover. Ik vertel wat ik ga doen en Tanja kijkt via de telefoon mee. Soms weet ik het even niet en dan laat ik het voor de camera zien. Samen komen we op nieuwe ideeen.

Als de afgesproken tijd om is, ronden we af en maken we een nieuwe afspraak. Vaak krijg ik een huiswerkopdracht mee voor de komende tijd waar ik zelf mee aan de slag ga. Soms app ik een foto van het resultaat.

 

Vind het opruimen via FaceTime een aanrader?

Ja, ik vind het wel waardevol genoeg. Het moet je wel liggen en je moet een klik hebben. Ik vind de opruimmethode wel lekker eigenlijk en ik pas het ook wel toe op andere plekken. Bijvoorbeeld bij m’n familie. 

Het is fijn om me nu niet meer te hoeven schamen voor m’n rommel. Ik kan de deur van m’n hobbykamer nu rustig open laten staan als er bezoek komt.’