Na het volgen van een workshop ‘Slim opruimen’

“Vanochtend regende het behoorlijk hard. Dus ik dacht bij mezelf….tijd om de bijkeuken aan te pakken. Het boekje erbij gepakt en gekeken naar de checklist.
Ben in de ruimte gaan staan en heb staan OVERDENKEN. Wat wil ik nou eigenlijk met de ruimte. En vooral wat wil ik niet. Ik wil niet dat het een vergaarbak word van spullen. Want dat is wat er nu gebeurt. Alles wat we niet kwijt kunnen elders stallen we daar.

Functie van de ruimte is een plek waar de vriezer, droger en wasmachine staat. Daarnaast is het een doorgang waar je naar binnen komt vanuit de garage. De ruimte is niet heel groot maar, groot genoeg om door heen te lopen.
OPSCHONEN
Alles heb ik van het werkblad afgehaald en in mijn handen gehad om te ORDENEN. Ik had nog geen drie bakken maar, besloot drie plekken in te richten in de ruimte. 1 voor HO, EO en weg.
En oh wat waren het veel spullen die elders in huis een plek verdienden.
Het was even wat werk dat valt nog vies tegen. En omdat, alles leeg was heb ik gelijk de wasmachine en droger even van zijn plaats gehaald want, daar lag nog al wat stof….maar nu inmiddels niet meer.
Ideaal was dat ik vandaag de was uit de droger gelijk op het werkblad kon opvouwen. Dat scheelde weer lopen.
En nu ONDERHOUDEN! Ik ga er mijn best voor doen.”

D. te O.