Opruimchallenge met Ellen

Na de intake aan huis brak Corona uit. Samen opruimen zat er voorlopig niet in. Gelukkig kon ik met deze klant heel goed via de telefoon aan de slag. Iedere week hebben we twee keer een uur met elkaar gebeld  en Ellen is zelf aan de slag gegaan. Ik laat haar graag aan het woord:

 

Ellen: ‘Op zich was de stap om hulp te zoeken wat betreft mijn verzameldrang voor mij niet groot omdat ik het zelf graag wilde en dus ook niet overtuigd hoefde te worden door anderen. Toen het moment dichterbij kwam dat we zouden beginnen, kwam er toch wat gezonde spanning bij mij. Nog voordat onze eerste afspraak was, kwam de corona-crisis om de hoek kijken. Ik baalde want ik dacht: nu heb ik alsnog voor langere tijd geen hulp bij het opruimen en uitzoeken van mijn spullen. Maar gelukkig konden we het traject telefonisch beginnen en ik moet zeggen dat dat erg goed gaat.’

Ik denk zelfs dat het voor mij een net iets rustiger (tussen)stap is die ik misschien wel nodig had. Telefonisch bespreken we de dagen daarvoor en de eventuele dingen waar ik tegenaan loop of waar ik hulp of tips bij nodig heb. Verder krijg ik meestal ook 1 of 2 opdrachten die ik voor het volgende gesprek kan uitvoeren.

Vanaf begin april ben ik begonnen met een opruim-challenge … :

 

Op dag 1, 1 ding wegdoen. Op dag 2, 2 dingen enz. Ik heb het voor mezelf omgedraaid zodat het een soort aftellen is en het mij meer motiveert. Van elke dag stuur ik Tanja een collage met de dingen die ik heb weggedaan. Ik vind het fijn dat de coaching zo voortgezet kan worden tijdens deze crisis. Zo heb ik niet het gevoel dat ik stil sta in het proces. Ook ben ik er nu elke dag daadwerkelijk mee bezig en dat vind ik fijn!

Ellen