Verhuizen heeft veel impact

“Ik ben niet iemand die snel hulp vraagt. Je maakt je keuzes en de gevolgen moet je zelf dragen. Maar verhuizen is wel een groot ding en chaotisch als ik kan zijn, had ik Tanja gevraagd mij te helpen. Dat ik niet alleen praktische hulp nodig had, bleek al snel.
Na 25 jaar in dezelfde stad te hebben gewoond – mijn kinderen heb zien opgroeien waar ik ben gescheiden maar ook weer een goed bestaan heb opgebouwd – was het voor mij een goed moment om te vertrekken.
Afgelopen zomer begon ik met opruimen en dat bracht me naar zolder. Daar stonden dozen vol foto’s kindertekeningen, brieven. Het werd een emotioneel proces waar ik daadwerkelijk afscheid nam. Toen die klus was geklaard, kon ik ook de rest aanpakken. Tanja bracht structuur door mij bij elke ruimte in huis te dwingen na te denken over: wat mag weg, wat moet mee. Daarmee kreeg ik direct overzicht en rust. Daarna hielp ze mij met het daadwerkelijk afvoeren:
‘Maak je huis leeg, dan wordt je hoofd dat ook’. Op de dag van de verhuizing was Tanja er ook. Ze ging kamer voor kamer langs om de laatste spulletjes af te voeren. Zonder vragen, want ik vertrouwde haar compleet. Door de goede voorbereiding voelde ik me haast overbodig. Iedereen┬ádeed wat ie moest doen, en ik kon tussendoor afscheid nemen en als laatste de verhuiswagen instappen.
Verhuizen heeft veel impact. Niet alleen praktische maar ook emotioneel. Tanje heeft mij het hele traject door gecoacht. Het initiatief liet ze bij mij, wat ik ook prettig vond, want het is en blijft mijn verhuizing. Maar als ik haar nodig had, was er.”

J.v L.