Ze maakt dat ik me niet schaam voor de rommel

“Beneden is het nog redelijk opgeruimd, maar hoe hoger je in het huis komt, hoe meer spullen er gestald staan.

Op zolder staan dozen met boeken, een grote tent waarmee we niet meer op vakantie gaan.

Lappen stof om van te naaien, teveel kerstspullen, tekeningen van de kinderen, nog eens boeken, leuke spulletjes om ergens neer te zetten, kleding, een toetsenbord, knuffels die niet meer geknuffeld worden, een oud kacheltje, puzzels en nog meer puzzels, een leuk tafeltje en nog veel meer. Waar moet ik toch beginnen?? Want een opgeruimd huis zorgt bij mij voor een opgeruimd hoofd.

En toen kwam de Opruimcoach! Met al haar opruimkwaliteiten, maar vooral met haar coachkwaliteiten. Ze maakt dat ik me niet schaam voor de rommel. Ze stimuleert me om keuzes te maken en om door te gaan als ik er zat van dreig te worden. Ze komt met praktische oplossingen als het nodig is en ze stelt de juiste vragen. Ze haalt de beste opruimkwaliteiten in je naar boven.

Wat een voldoening aan het eind van de dag. De opruimsessie is afgesloten zonder losse eindjes. Een deel van het huis is opgeruimd, dozen en afvalzakken zijn weggebracht en ik heb weer een boel geleerd. Voorlopig kan ik het weer even zelf met behulp van Tanja’s opruimstrategieën.”

Anoniem, 51 jaar, docent